Vi har länge haft influencers och nätet exploderar av dem. Nu börjar det komma fler och fler AI-influencers, och det är ett spännande fenomen. En av dem är Lil Miquela som är en AI-bot med ca 1,5 miljoner följare på instagram. Alla vet att hon är en bot, men följer henne ändå, vad säger det om framtida influencer – marknaden? En del saker är svårt att kopiera med en bot, vi gillar den mänskliga kontakten och att följa riktiga människor av kött och blod. De kan ge en mänsklig aspekt som en bot aldrig kan göra, men samtidigt har 1,5 miljoner följt en bot, och hon har bland annat tagit över Vouges konto och skapat massor av uppmärksamhet, så det är ändå något med AI-influencers som lockar oss.

Hur som helst är det superintressant, och jag tror att vi bara sett början av vad som komma skall. Kanske finns det redan en AI-häst-influencer att följa som jag inte har koll på – tipsa gärna!

Annars kanske du är nästa person att skapa den? Vad tycker du om AI-influencers? Kommentera gärna!

 

Annonser

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.