cropped-horse-shoe-110987_1280.jpg

Att rigga en ny säsong är verkligen utmanande! Jag letade efter de som tänkt in ”Hållbarhet” i sin affärsidé och har fått mängder av tips på bolag som arbetar med hållbara hästar & människor, så det känns grymt bra! Men jag sitter ändå här och funderar – i dessa tider av foderbrist och klimatångest – finns det ingen som har hållbarhet & miljö inom hästnäringen som affärsidé? I så fall känner jag att vi är riktigt illa ute!

Jag kan räkna upp några företag där affärsidén tydligt bär prägel av hållbarhet tex Ridesum, som möjliggör att du kan träna för din tränare var du vill – när du vill, med hjälp av en teknisk plattform. (Du kan lyssna på hela avsnittet med Jenny här!)  men också Fortum som samlar in hästgödsel och gör energi av det. Kom igen nu hästsverige – bättre kan vi! Vi behöver dra vårt strå till stacken till ett mer hållbart klimat!

Tipsa, tipsa!

Annonser

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.